dijous, 29 de desembre del 2016

L'amor et farà immortal



De com un amor pot inspirar la música, o pot fer tot el contrari, acabar amb el talent. De com la duresa d'una vivència pot fer-nos forts, i a l'inrevés, una experiència d'èxit pot degenerar en un mal tràngol. De com una relació amorosa pot ser molt eròtica i una altra sense gens de sexe. La vida, i l'art, entremesclats com en un bon poema s'entremesclen forma i fons. Parlo de poesia, perquè és allò en què qui escriu això sap moure's.

No serveixo per la música, i tot i que no sóc el monstre que Shakespeare deia que és tot aquell qui no s'emociona amb ella, més aviat la faig fora de la meva vida. "La resta és música", dic tot parafrassejant Pere Quart. No hi ha res com treballar en una botiga de dependenta, escoltant deu hores seguides el fil musical, per avorrir-la per sempre.

A banda d'això que dic, s'ha de reconèixer que Ramon Gener emociona, i molt, com la composició musical més bella que recordeu. El seu entusiasme per la música, que ja es fa visible a Si Beethoven pogués escoltar-me, o al programa Òpera en texans, crec que supera totes les expectatives.

El pare mort d'Alzheimer és el motiu constant que hi ha darrere totes les històries, escrites per entendre i superar el dol, i per ajudar el lector en circumstàncies semblants.

Així com gairebé voldries que no s'acabés mai, també és susceptible d'alguna relectura, perquè no té pèrdua, sobretot quan la vida et sacsegi com a Ramon Gener, com als músics protagonistes de cada capítol.

GENER, Ramon L'amor et farà immortal. Barcelona: Ara llibres, 2016

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/967/l'amor-et-fara-immortal

2 comentaris:

  1. Em fa gràcia. M'has fet venir ganes de llegir-lo!

    ResponElimina
  2. Carme,
    doncs la força que pugui tenir la meva ressenya no és res comparada amb la força que té aquest amant de la música, de la qual pots fer-te una idea clicant a l'enllaç en el text o aquí mateix, el del programaÒpera amb texans.

    ResponElimina

El vostre eco