dilluns, 16 de maig del 2016

Bätsfjord

Ressenya de Bätsfjord,
dins Quant valen els teus somnis?
de
Sergi MONTEAGUDO



Aquest relat enllaça molt amb la temàtica onírica del llibre. Sembla que reflexioni sobre la naturalesa doble del ser humà, dividit entre ànima i cos. Sobre el dualisme en la manera d'estimar de la condició humana. Es pot volar de veritat quan es mor, només amb l'ànima? Els "nens que no van voler créixer", els Peter Pan, podran retrobar-se quan ja no hi ha necessitat de protegir-se "del fred i la gana", quan només desitgen "el romanticisme d'un mot" o "algun pensament feliç"? O sigui, en la nit, en els somnis, en l''inconscient de l'obra escrita, en definitiva. La d'aquest llibre, que permet a l'autor de volar com ho explica el narrador, quan parla de les estrelles, l'aurora boreal i "les dues gotes d'éter", elements que són darrere les paraules quan aquestes, identificades amb la vida, ja ni calen.

2 comentaris:

  1. Ja penso que el llibre d'en Sergi ha de ser ben reflexiu, la ciència ficció sol ser-ho, perquè hi ha moltes coses a debatre en el futur que ens espera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. XeXu,
      Aquesta narració ho és molt de reflexiva, amb poques paraules, ho has encertat. Si cliques sobre el títol d'ella que hi ha sota la coberta, en podràs llegir una primera versió i els seus comentaris a "Relats en català".

      Elimina

El vostre eco